Vorige week ontvingen wij onze nieuwe naamslinger van Verzwaringskussens Blije Kabouter. Blij met deze mooie naamslinger maakte ook dat ik eens stil stond bij mijn eigen slingers van het leven. Stil staan bij de slingers van het leven, doen we dat ook?

Gek eigenlijk dat we wel bij een feestje slingers ophangen en ook de cliché “Het leven is een feestje, maar je moet zelf de slingers ophangen” kent iedereen. Iedere dag opnieuw valt er van alles te vieren. Vier dat de zon vandaag schijnt, dat je een vogel hoort fluiten of een lieveheersbeestje op je hand hebt.

Life is a series of tiny little miracles, notice them

Vieren betekent stil staan en met volle aandacht zien, horen, voelen of ruiken. Vieren is ook de glimlach naar jezelf en naar binnen toe gericht. Hoe vaak doe jij dat eigenlijk? Zo bewust leven en het leven vieren?

Maar staan we er ook wel eens bewust bij stil?
Sta jij wel eens stil bij jouw slingers van het leven?

Mijn slingers

Door de ontvangst van onze naamslinger ging ik weer opnieuw stilstaan bij mijn eigen slingers van het leven. Hoe zien die er uit en ben ik blij met hoe ik ze inzet, voel en ervaar? Voor mij zijn de echte slingers de slingers die het leven de moeite waard maken. Slingers die uitdrukken wat ik belangrijk vind. Slingers met daarop alles waar ik om geef, waar ik behoefte aan heb en ook wat ik heb te geven en wat ik heb door te geven. Op mijn slingers staat bijvoorbeeld ruimte voor mezelf, aandacht en liefde voor mijn naasten, mediteren, creatief bezig zijn, er zijn met oprechte aandacht zijn, zacht zijn voor mezelf en zacht en intuïtief werken. Waar voel ik dat dan? Holistisch betekent tenslotte de mens in zijn geheel. Zelf als energetisch therapeut daarbij stil staan en reflecteren hoe ik in mijn sessies tegenover cliënten sta. Die verdieping heb ik de afgelopen week opgezocht en ik kan oprecht zeggen dat deze zaken op mijn slingers staan! In zachtheid en oprechte aandacht naar mezelf en naar mijn cliënten toe, dat is wat er voor mij toe doet.

Jouw slingers

En als je dit dan zo leest, hoe zien jouw slingers eruit? Wat vind jij de moeite waard om voor te leven? Waar geniet jij van? Wat geeft jou rust en ontspanning? En hoe kun je hier meer van uitnodigen in jouw slingers, in je leven, in elke dag?

Zet bovenstaande iets bij je in beweging? Wil je samen onderzoeken hoe jouw slingers er uitzien? Wil jij bewuster met je slingers van het leven omgaan? Laten we dan eens praten en voelen wat belangrijk is voor jou. Stuur een mailtje naar info@doorleef.nu of bel met één van ons om een afspraak te maken. Je bent welkom!

Contact

Je kunt hier een vraag of opmerking aan ons sturen via het contactformulier. Tevens kan je je hier aanmelden voor onze cursussen en/of workshops. Geef dit aan in het opmerkingsveld.

doorLeef
praktijk voor Holistische therapie,
Reiki en Coaching.
Oosterhoutstraat 9A, 9401 NA Assen

Let op: Het komt wel eens voor dat onze mail in je spambox terechtkomt. Controleer je spambox zodat je onze mail niet mist!