Herken jij dat ook? Altijd maar doorgaan, het druk hebben met werken, je partner, kinderen, vrienden en alle sociale media. Want ook sociale media zoals Instagram, Facebook, Snapchat moet je, vind je van jezelf bijhouden. Stel dat je iets mist…

Als je de hele dag maar bezig bent om jezelf te laten zien, om met alles bij te blijven omdat jij vindt dat je dat persé moet, is het niet zo vreemd, dat je je gejaagd kunt voelen of onrust ervaart. Hoe meer je het idee hebt, dat je dit allemaal moet doen om jezelf te laten zien, hoe verder je van jezelf en daarmee van je innerlijke rust verwijderd kunt raken.

Het is dan ook geen wonder dat je je overbelast voelt, misschien wel een burn-out hebt en stilte juist ongemakkelijk voelt. Hoe meer onrust je ervaart des te minder je tijd in stilte zal willen spenderen. Heel logisch want de stilte is confronterend en stelt je moeilijke (ziels)vragen. Stilte spiegelt je duistere schaduwkanten. Stilte dan doe je dus niks is, luister je niet naar muziek of kijk je niet op je vele schermen, dat is niks voor mij want wat moet ik dan doen als het stil is en ik geen afleiding meer heb? Wat moet ik dan voelen? Is mijn hoofd dan stil? Allemaal vragen en juist de antwoorden vind je in jezelf, hoe gek dat misschien ook klinkt.

En wat is dan verstilling, stilte in jezelf?
Bij verstilling, stilte in jezelf, gaat het om de weg naar binnen toe. In de stilte vind je de antwoorden. Vanuit die stille plek, je kern, ontstaat er weer richting en kan je opnieuw je verlangens gaan volgen. Dat klinkt allemaal heel mooi hoor ik je nu denken. Dat klopt, ook ik moest eerst een flinke burn-out meemaken voordat ik eens ging luisteren naar mijn lichaam en naar wat goed is voor mij. Die weg was lang en heeft me uiteindelijk gebracht naar wat ik nu doe. Confronterend was het ook om de stilte aan te gaan.

Mijn momenten van verstilling zijn twee keer per dag een korte meditatie te doen en even niets te moeten of te hoeven. Die meditaties, de ene keer lukken ze beter dan een andere keer, helpen mij om wat er voor de meditatie was, los te laten en even “op te schonen” voor de rest van de dag. Daarnaast geef ik mezelf bijna dagelijks een Reikibehandeling, ook dit is ontspannend en helpt mij om te voelen en in het hier en nu te komen. Bewustwording van mijn lijf.

Ervaar jij stress, gejaagdheid of loop je tegen een burn-out aan? Neem dan eens contact met ons op voor een afspraak in onze mooie praktijk in Assen. Samen met jou kunnen we kijken naar hoe je meer rust, balans, energie en jouw momenten van opladen door verstilling kunt gaan krijgen.

Contact

Je kunt hier een vraag of opmerking aan ons sturen via het contactformulier. Tevens kan je je hier aanmelden voor onze cursussen en/of workshops. Geef dit aan in het opmerkingsveld.

doorLeef
praktijk voor Holistische therapie,
Reiki en Coaching.
Oosterhoutstraat 9A, 9401 NA Assen

Let op: Het komt wel eens voor dat onze mail in je spambox terechtkomt. Controleer je spambox zodat je onze mail niet mist!