Wat vertelt mijn lichamelijke klacht mij

Mij overkwam het een paar weken geleden. Ik voel zoveel nieuwe energie, creativiteit en verlangens die willen stromen, maar door mijn eigen onzekerheid geremd worden. Kan ik dit wel, doe ik het goed? Al dat soort vragen kwamen blijkbaar onbewust naar voren. Toch ging ik door en pas toen mijn lichaam aangaf “nu ga je eens luisteren en voelen” kwam ik tot stilstand. Ik kreeg een pijnlijke knie. Gatsie geen opbouw meer van hardlopen, ging er door me heen. Eerst maar eens nieuwe hardloopschoenen aanschaffen dan maar. De klacht werd zonder hardlopen eigenlijk alleen maar erger en ik werd geïrriteerder en bozer op mijn lijf. Waarom nu dit weer? Het gaat toch lekker? Voor de zekerheid toch ook maar naar de huisarts. En nog steeds was ik niet aan het luisteren, voelen.

Pas nadat ik ruimte aan mezelf gaf en verder kon kijken, luisteren naar mijn pijnlijke knie, werd duidelijk waarom ik stilstond. Op een holistische wijze naar de pijn en klacht kunnen kijken. Holistisch wil zeggen op fysiek-, psychisch-, emotioneel-, sociaal- en spiritueel niveau naar de mens kijken.

Ik kon letterlijk even niet vooruit, juist iets wat ik zo graag wilde. Ik was zo krampachtig mijn best aan het doen, het goed willen doen dat de energie niet meer stroomde. Dan eerst maar lief zijn voor mezelf en 2x per dag Reiki aan mijn knie geven.

Door te luisteren naar mijn klacht en te onderzoeken waar deze klacht nu op een diepere laag voor staat, dat ik open mag staan voor mijn innerlijke wijsheid, mijn intuïtie en mijn krachten erkennen en voluit mag leven, mijn opgehoopte energieën mag omzetten in creativiteit en genieten. Toen dit tot me doordrong en ik erbij stilstond kon ik de klacht, de pijn in mijn knie, plaatsen en begrijpen waarom ik die pijn had. Na dit echt voelen op een diepere laag en ook toestaan dat ik mag vertrouwen op mijn innerlijke wijsheid en intuïtie, ging het vrij snel beter met mijn knie.

Hoe mooi werkt dan ook de orakelkaart die ik voor mezelf trok: de spiraal. De betekenis is in het kort een teken voor groei en transformatie. Deze kaart geeft aan dat je diep in je bewustzijn en het onbekende moet gaan en je dan moet uitstrekken tot aan de hemel. Het verbreken van de gewoonte om steeds aan je tekortkomingen te werken en laat de natuur op zijn beloop.

Ook ik leer dus elke keer weer van wat mijn eigen lichaam mij aangeeft. Luisteren naar en voelen wat je lichaam je vertelt is niet zo makkelijk, dat blijkt maar weer dat ik er zelf ook moeite mee heb. Herken jij dit en zou je met jouw klacht aan de slag willen? Bel of mail ons voor een afspraak om te kijken wat wij voor je zouden kunnen betekenen. Bellen kan naar 06 – 1502 3535 of mail naar info@doorleef.nu.

Wij geven Holistische, energetische therapie in onze praktijk in Assen. Daarnaast bieden wij nog veel meer verschillende diensten aan zoals Reikibehandelingen maar ook Reikicursussen.

Contact

Je kunt hier een vraag of opmerking aan ons sturen via het contactformulier. Tevens kan je je hier aanmelden voor onze cursussen en/of workshops. Geef dit aan in het opmerkingsveld.

doorLeef
praktijk voor Holistische therapie,
Reiki en Coaching.
Oosterhoutstraat 9A, 9401 NA Assen

Let op: Het komt wel eens voor dat onze mail in je spambox terechtkomt. Controleer je spambox zodat je onze mail niet mist!